Membits utskriftsjänster

När många studentkårer och studenter tar en välförtjänt sommarvila printas och kuverteras det för fullt i Membits lokaler. Det är höstterminens kåravgifter som ska skickas ut i augusti för många av Sveriges studentkårer. Totalt rör de sig om över hundratusen försändelser som ska skrivas ut, kuverteras, postsorteras och postinlämnas. När Posten hämtar allt hos Membit är de redan sorterade i vagnar för att nå rätt postområde i Sverige.

Alla avier finns redan tillgängliga via studentkårernas självbetjäning. Här kan studenten hämta sin avi och betala sin avgift, redan innan avin kommer i brevlådan. Nyantagna studenter för hösten eller de som inte varit medlemmar tidigare kan själva via självbetjäningen registrera sig och hämta sin kåravgift. Avin i brevlådan är fortfarande viktig för ett högre medlemsantal. Vi har sett kårer som i syfte att spara pengar bara mejlat ut avier, men som fått betala istället med färre medlemmar. Många med oss tror att ett mejl ganska lätt hamnar långt ned i mejlboxen, medan ett brev i brevlådan uppmärksammas mer.

När det var kårobligatorium var det normala att avin skickades ut inför terminsstarten och sedan betalade medlemmen. Det vi ser nu är att kårer lyckas värva fler medlemmar redan innan terminsstarten via självbetjäningen och sedan i samband med kårens aktiviteter vid terminsstart samt när studenten får avin i postlådan. Dessutom väljer många kårer att avisera den nyantagna senare i augusti och september när de fått deras uppgifter.

Detta inlägg är publicerat i Medlemssystem, Nyheter, Print & Kuvertering. Bokmärk permalänk.

Kommentarer är stängda