Studentkåren Malmö

Studentkåren Malmö fortsätter locka medlemmar termin efter termin. Membit var på besök för ett terminsmöte idag och kunde konstatera att kåren fortsätter prestera bra i sin medlemsutveckling. Bara senaste månaden har de ökat 30 %. Vi ställde några frågor till Ordförande Lena Petersson.

Varför ska man vara medlem i Studentkåren Malmö?
Vi arbetar aktivt varje dag med att göra studenters studietid till den bästa i deras liv, som student får man inte bara bra rabatter och roliga aktiviteter om man blir medlem i studentkåren. Vår huvuduppgift är att bevaka utbildningskvalitén på högskolan, hjälpa studenter som hamnar i trubbel och att vara en stöttande funktion under studietiden och vi behöver stöd från våra medlemmar för att göra ett så bra arbete som möjligt.

Ni har lyckats nå en anslutninsgrad över 60 %. Hur kommer det sig?
Studentkåren Malmö har aktivt de senaste åren arbetat med synlighet, vi är ute på fakulteterna och har olika events så ofta det finns tid, oftast ett par gånger i månaden, vi har arbetsmarknadsdagar, föreningsmässor, åsiktstorg och numera även en nyinvigd mötesplats i vårt kårhus där studenter kan komma och plugga och dricka gratis kaffe och där vi är alltid på plats.

Bara senaste månaden har ni ökat med 30 %. Vad har ni gjort?
Det händer väldigt mycket på Kåren för tillfället, vi har haft många olika events där vi fått möjlighet att träffa studenter och informera om vår verksamhet och vi är övertygade om att vårt hårda arbete med att hela tiden hålla oss synliga gör att studenter ser att vi finns och att vi är aktiva med att arbeta för att deras studietid ska bli så bra som möjligt.

Idag hade ni möte med Membit. Hur fungerar samarbetet och vad ger det er?
Vårt samarbete med Membit funkar bra, för vår del är det en jättefördel att ha ett välfungerande medlemssystem som är enkelt men med många bra funktioner.

Du är ny som ordförande denna terminen. Hur har det varit?
Det har varit händelserika månader, jag har ju tidigare varit studentombud ett år och det gav mig mycket viktiga erfarenheter inför mitt ordförandeskap. Det tar tid att komma in i arbetet och känna sig varm i kläderna men jag trivs så otroligt bra med mitt jobb och att dagligen få arbeta i en organisation som ger så mycket för att hjälpa studenter är fantastiskt.

Vad tror krävs av er fram över för att fortsätta locka många medlemmar?
Vi måste fortsätta vara synliga och arbeta aktivt med att stärka vårt varumärke, vi måste bli tydligare med att kommunicera ut till studenter vad vi faktiskt gör varje dag för dem. Vi måste också arbeta mer strategiskt inom organisationen för att vi ska överleva över tid och inte behöva börja om vårt arbeta inför varje nytt arbetsgäng.

Detta inlägg är publicerat i Medlemssystem, Nyheter. Bokmärk permalänk.

Kommentarer är stängda